Buntu

19 December 2009

Salam

Dah lama aku tak update blog ni.maklum la aku bz dengan keje dan lain-lain hal.lame tak on9 macam-macam hal dah jadi dalam hidup aku.pindah rumah pon dah 2 kali pindah.ade yang best.ade yang sedih.aku pon tak tau bile aku boleh hidup aman balik.keje tak tentu masa kuli macam aku ni biase la.keje 9pagi sampai lewat malam tu normal.kadang-kadang keje sampai nampak matahari balik pun aku dah biase rase.bak kata pak gard sunway " ape boleh buat"?aku hanya senyum.

25Hb11 hari tu nenek aku telah kembali ke ramatullah.last jumpa arwah hari raya aidilfitri hari tu.pagi raya aidilfitri die peluk aku sampai aku pun turut serta nagis.masa tu die dah pesan kat aku"jaga diri elok-elok" " mintak maaf,pasni takut dah tak dapat jumpe lagi".skang ape yang die cakap dah betul-betul jadi.rase bersalah memang ade coz aku tak sempat tengok jenazah arwah.walaupun aku jahil agama,arwahlah yang jaga aku dan banyak ajar aku pasal agama.

cuti kematian aku hanya dapat 3 hari je.tu pun kire aku bernasib baik dapat balik kampung.sibuk dengan keje punya pasal biase la.skali dapat duit banyak aku senyum.tapi bile jadi kes macamni takde ape-ape untuk aku senyum.kadang-kadang rase nak cari keje lain gak.tapi buntu.

hari ni ade masa update blog skit.kalo bizi dan penat,aku balik keje terus tido.belum lagi puas tido,SMS @ calling dari boss dan budak-budak opis terus menganggu aku.ape lagi.dieorang kejut aku suruh pegi bekerja la tu.esok ahad.nak keluar teman member dating belum tentu dapat.ade je yang SMS dari boss @ budak-budak opis.perempuan menyampah dengan aku keje macamni.

Kalau boleh aku nak hidup aman macam orang lain.kalau boleh aku nak update blog ni pasal keje aku hari-hari.nak bebas.tapi tak dapat.hobi aku pun ntah kemana.aku robot.di setting hanya untuk buat kerja yang disuruh.

Power Renjis : Budak "tu" dari dulu lagi memang sweet.

3 comments:

Tfaaaaaa 19 December, 2009  

budak "tu"?
wahhhhh..

Power Renjis 19 December, 2009  

ish.ko budak2 jgn myampuk! hehe

shezuka 20 December, 2009  

kadang-kadang aku pikir balik belajar memang mengajar arus perdana.
dari zaman dulu lagi.
dari dulu mak pesan,
"nak, blajar rajin-rajin nanti dpt keje bagus, senang hidup"
tapi..aku pun sama mcm lu.
kuli batak kene suruh makan gaji.
blaja pandai tapi sama je.haram...
xbleh ubah ke??aduiyai..

CLICKS HERE - ONLINE RADIO & ONLINE TELEVISYEN

PASUKAN PEMERHATI SIMPANAN POWER RENJIS

  © Free Blogger Templates Nightingale by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP